Custom Taxonomy Is Being Pulled into a Page, But It Doesn’t Have A Hyperlink

I have a WP_Query class on the home page of a site that pulls in a custom post type, and as part of this I want to show the custom taxonomy (category) for this post type.

The solution I currently have pulls the taxonomy name in, but doesn’t include the hyperlink? I would like it so when a user clicks this custom taxonomy it shows the related archive page for this taxonomy.

The specific snippet of code I’m using on the page in relation to the taxonomy is:

<p class=”cat”>
<?php $terms = get_the_terms( $post->ID, ‘news_categories’ );
foreach ( $terms as $term ) {
echo $term->name;
}
?>
</p>

And the above snippet is part of this larger code block:

<?php
$homePageNews = new WP_Query(array(
‘posts_per_page’ => 3,
‘post_type’=> ‘news’
));

while( $homePageNews->have_posts()){
$homePageNews->the_post(); ?>

<article class=”article top-article lastest-news-article”>
<a href=”<?php the_permalink(); ?>”>
<?php the_post_thumbnail(‘post-thumbnail’,
[‘class’ => ‘image latest-top-image hover-class’]); ?>
</a>
<p class=”cat”>
<?php $terms = get_the_terms( $post->ID, ‘news_categories’ );
foreach ( $terms as $term ) {
echo $term->name;
}
?> <a href=””></a>
</p>
<div class=”content-wrapper content-wrapper-mobile-padding”>
<h3 class=”td no-bottom-margin hover-class”><a title=”<?php the_title(); ?>” class=”td top-latest-heading” href=”<?php the_permalink(); ?>”><?php the_title(); ?></a></h3>
<hr>
<p><?php the_content(); ?></h3></p>
</div>
</article>

<?php } ?>

<?php wp_reset_postdata(); ?>

Read more here:: Custom Taxonomy Is Being Pulled into a Page, But It Doesn’t Have A Hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *